Skolen

Elsker du å kjøre ski?

Da kan idrettsfag med toppidrett alpint være noe for deg!

Er du også interessert i idrettsteori og andre teoretiske fag som gir studiekompetanse og mulighet til å studere på høyere utdanning? Da kan idrettsfag med toppidrett alpint være noe for deg! Dønski videregående skole har et bredt tilbud innen idrettsfag, enten du er toppidrettsutøver eller ønsker en aktiv og variert skolehverdag.

 

Vårt fireårige studietilbud idrettsfag, toppidrett med alpint følger kvalitetskrav som NIF og Olympiatoppen anser som nødvendig for å sikre dagens og fremtidens toppidrettsutøvere muligheten til å kombinere sin idrett med utdanning. Vi har lang erfaring i å utvikle toppalpinister og kan vise til gode resultater gjennom mange år. Hos oss får du en skolehverdag som er skreddersydd for at du skal kunne utvikle deg som utøver samtidig som du får studiekompetanse.

 

Undervisningen stopper opp i alle fag i vg1 når elevene drar på samling. I vg2 og vg3 stopper undervisningen opp i alle fellesfag. Dette gjør at elevene ikke går glipp av verdifull undervisning når de er på samling eller renn, og bidrar til en god faglig utvikling og en enklere styring av totalbelastningen. Studieprogrammet tilbyr full mattematikkfordypning med muligheter for å ta R2 og S2 på vg4. Videre gir det lavere timeantallet på vg4 muligheter for å kunne hospitere i flere realfag.  

Hvorfor velge dønski videregående skole?

På Dønski skal alle lykkes! Dette er vår visjon og er styrende for alt arbeidet på Dønski videregående skole. For å oppfylle visjonen er våre verdier sentrale:

  • FELLES INNSATS
  • KOMPETANSE
  • GLEDE

På Dønski betyr dette at vi lærer av hverandre, deler med hverandre og opplever glede i å utvikle oss faglig og personlig.

Elevenes læring

Hver elev på Dønski skal oppleve mestring og utvikling. For oss som jobber her betyr det at vi følger hver enkelt opp med forventninger og tett dialog om faglig og sosial utvikling. Undervisningen kjennetegnes av:

  • TYDELIGE OG REALISTISKE FORVENTNINGER FRA OSS TIL DEG
  • VARM OG TYDELIG KLASSELEDELSE
  • VARIERT OG RELEVANT UNDERVISNING
  • VURDERINGSSITUASJONER SOM SKAL GI LÆRING
  • TVERRFAGLIG ARBEID

Skolemiljø

På Dønski videregående skole er det et stort idrettsmiljø, skoleåret 2021/2022 er 325 av 480 elever tilknyttet idrettsfag. Idretten står sterkt i vårt nærmiljø og vi har et tett samarbeid med flere lokale idrettslag og klubber.

 

På Dønski vil du oppleve åpenhet, mangfold og trygghet. Hver enkelt skal oppleve tilhørighet og bli verdsatt for den man er. Vi legger vekt på aktiviteter der elever og lærere møtes på tvers av fag, klasser og trinn. Vi har to miljøarbeidere som er tett på elevmiljøet og organiserer sosiale aktiviteter til faste tidspunkter gjennom året.

Organisering

Lærerne jobber tett sammen i team rundt både klasser og fag. Målet er at hver enkelt elev skal bli sett, utfordret og støttet for å lykkes best mulig. Alle på skolen jobber for vår visjon om at alle skal lykkes. Det betyr at du alltid skal bli møtt av positive mennesker som er her for å hjelpe deg. Vi har lang erfaring for å tilrettelegge for både idrettslig og skolefaglig utvikling.