God Dønski start!

 

 

Dønski herrene har hatt en veldid god start på sesongen. Det har stort sett vært Dønski dominans på alle renn. Under JR1 starten på Geilo ble alle tre renn vunnet av Dønski på gutte siden. På konkurransene på Bjorli samme helg ble det ingen seire, men Dønski ledet alle 4 rennene etter 1 omgang og vi skjønte at vi hadde nivået inne. Under SG/SC på Hemsedal ble det vist mye sterk kjøring og det var ikke langt opp til de EC løperne som kjørte SG der. Under SC ble det trippel seier til oss. Etter Hemsedals runden dro noen over til EC starten på Trysil. Her viste Emil oss at vi har god kontakt selv på dette nivået. Emil ble 8 i sin første EC start! Under FIS rennene i etterkant av EC var det mye bra og Emil vant det siste rennet med utklassingsmargin på nummer 2.

 

Etter Trysil gikk turen innom skolen for litt barmark og skole før vi satte kurs mot Geilo igjen. Her ble det kjørt to GS og to SL renn. Under SL rennet på lørdag var det 7 topp 8 fra Dønski og på søndag var det 6 topp 8!

 

Det er også moro å se at nok en Dønski løper har fått prøvd seg på det øverste nivået. Espen Lysdal startet både i Lake Louise og Beaver Creek. Han føyer seg inn i rekken av Dønski løpere som har fått muligheten til dette. Fra før har både Leif Kristian Haugen, Iver Bjerkestrand og Kristian Haug fått denne muligheten. Dette viser at det jobbes bra og langsiktig i systemet.

 

Nå deles gruppen litt opp inn mot jul. Noen er med EC laget, noen reiser til Åre for 2 SG og 2 GS og resten drar opp til Hafjell for 2 SL der nå til helgen.

 

Når vi møtes etter en velfortjent juleferie på nyåret vil de fleste reise opp til Oppdal for trening der i forkant av FIS rennene som arrangeres der 6 til 9 januar. I tillegg vil relativt mange reise nedover til Europa for en runde der. Uttaket er ikke klart ennå da de siste konkurransene i jule cupen er på Hafjell, men pr i dag ser det ut til at det blir 8 løpere fra Dønski av totalt 10 som skal reise nedover. Det er sterkt!

 

Teamet ønsker alle løperne god tur på siste runden dette året.